Referanser

Jeg hørte Tone første gang på et nettforedrag. Der møtte jeg ei dame som oste av energi, og ikke minst sitter hun inne med en hel hær av erfaringer. Du trenger ikke forklare Tone hva du går igjennom, hun vet. Hun har selv kjent det på kroppen.


Jeg gleder meg alltid til å møte Tone. Hun er varm, morsom, direkte, omsorgsfull, og hun har alltid en god forklaring på følelsene dine. Det er umulig å ikke like Tone.

Anne Berit

Tone har hjulpet meg til å forstå at det jeg tenker og føler faktisk er helt normalt. Det å være ufrivillig barnløs er noe av det vanskeligste jeg har opplevd. Jeg skjønner ikke hvordan folk kommer seg gjennom prosessen uten å ha «en Tone» å snakke med. Man havner fort nedi ett mørkt hull og da er det fint å ha noen som kan hjelpe deg opp.

Silje

«Å ha en profesjonell terapeut å snakke med i prosessen som ufrivillig barnløs er gull verdt.

Tone forstod situasjonen min godt siden hun har egenerfaring. Jeg fikk god hjelp til å sortere tanker og følelser og til å snu negative tanker til noe positivt.

Tone ga meg håp hele veien som resulterte i to fantastiske mirakler».

Elisabeth

«Igjen, tusen takk for at du var der og forstod meg, når jeg følte ingen andre gjorde det. Dine ord surrer innom hodet mitt fra tid til annen. Du er super og jeg forteller om deg til andre som kan ha nytte av deg»

«Jeg har gått i gruppe i 6 mnd, annenhver uke, med Tone som terapeut.

Å gå i gruppe for meg er:

  • Jeg vet nå at jeg ikke er alene!
  • Ved å gå her, får man snakke med andre likesinnede personer som vet hva man går igjennom.
  • For meg er dette en form for terapi, fordi man kan sitter med så mange spørsmål som en ønsker svar på, men som man ikke får svar på fra andre som ikke er i denne situasjonen, som oss barnløse er i.
  • Her kan man få både svar og råd fra de andre. Det letter litt på trykket som man sitter inne med, og man kan derfor komme seg videre i livet.

Det man får ut av i denne gruppen er:

  • Får svar på mange spørsmål man sitter inne med.
  • Man får råd i forholdt til en evt endring i tankemønsteret man er i, eks å sitter fast i sine følelser og ikke kommer seg videre.
  • Kan få et bedre parforhold fordi man begynner å kommunisere mer med hverandre.
  • I denne gruppen er temaet barnløshet, men samt kan man også snakke om andre ting som opptar seg i livet. Eks om parforholdet generelt, jobb, intimitet, eller som ei i gruppa en gang sa “kommer her for å tømme seg”.»

Hilsen Line

«I veiledning fikk vi gode råd, informasjon om hva som er normale reaksjoner og behov. Økt forståelse for hverandre og bedre innsikt i situasjonen.

Det var veldig betydningsfullt og har gjort prosessen veldig mye enklere! både som par og individer»

Kjell og Janne

«Jeg hadde mulighet for gratis psykologhjelp via jobben, og søkte tilslutt hjelp der for å komme meg videre i prosessen. Jeg avsluttet imidlertid raskt timene, da psykologen ikke hadde noen som helst kjennskap til IVF, og det var vanskelig å få noe annet enn generelle råd.

Jeg googlet da psykolog + ufrivillig barnløshet, og fant raskt frem til Tone Bråten. Jeg kunne se at Tone hadde lang erfaring med behandling av ufrivillig barnløse, og jeg fikk også etter hvert vite at Tone selv hadde fått barn via prøverørsforsøk. Heldigvis hadde Tone mulighet til å ta imot meg, og det var kjærlighet ved første time. Endelig kunne jeg snakke om AMH, blastocyst og egguttak uten å måtte gi noen forklaring på begrepene underveis. Endelig kjente noen igjen alle de følelsene jeg satt med.

Vi startet på arbeidet med å få meg tilbake i IVF-behandling. Vi gikk systematisk gjennom alt jeg fryktet, og brøt dette ned til små deler som vi sammen løste. Tone ga meg også konkrete tips til hvordan jeg kunne overleve den uutholdelige perioden som man ikke vet når eller hvordan ender, hun ryddet og sorterte i tankene mine, og hun ga meg øvelser som hjalp meg med å komme videre.

I mai var frykten mindre enn motivasjonen igjen, og jeg gikk i gang med et nytt IVF-forsøk. Dette ble også mislykket, men Tone hjalp meg raskt opp igjen, og på neste IVF-forsøk i september klaffet det endelig. Tone støttet meg videre i de glade, men engstelige, ukene frem til første ultralyd, og frem til jeg følte meg tryggere»

«Det har vært fint å få veiledning og snakke med noen fra et annet ståsted og med erfaring fra problemstillingen. I veiledningen har vi fått bekreftelse på at vi er på riktig vei og hjelp til å tenke videre. Det har vært godt å høre om andre i samme situasjon. Vi har fått normalisert situasjonen vår og blitt mer ” Åpne”. Veldig positivt!!»

Stine og Christian

Evaluering av timer hos Tone-veileder

«Da jeg tok kontakt med Tone, hadde jeg 4 mislykkede ICSI-forsøk bak meg. Jeg trengte støtte og forståelse. Jeg klarte ikke å motivere meg for neste forsøk, og jeg trengte noen å prate med som viste hva ufrivillig barnløshet handlet om. Så langt i prøverørsprosessen hadde det vært få fagpersoner som hadde spurt om hvordan vi har det i forhold til å være ufrivillig barnløse.

Det var fantastisk å bli møtt av et menneske som forstod hva jeg snakket om uten at jeg måtte forklare meg så veldig. Tone hadde en forståelse og viste hva dette handlet om. Tone var veldig flink til å hjelpe meg med å rydde i forhold til alle følelsene knyttet til forsøkene, prosessen ble satt i et system som gjorde det enklere for meg å forholde meg til min egen situasjon. For meg var prøverørsmodellen som Tone har utviklet, veldig nyttig. Jeg kjente igjen de 4 fasene i modellen i egen prosess og fikk dermed hjelp til å rydde i tanker og følelser, og ikke minst: Mine tanker og følelser var normale.

For meg var det godt å fortsette med samtalene etter at jeg var blitt gravid. Da kom redselen for å miste, og det var godt å fortsatt ha Tone å prate med. Det var godt å bli forstått i den fasen også.»

Nina