Om Tone

Jeg er familieterapeut Tone Bråten. Jeg er 43 år og bor på Jessheim i Viken med mann og to barn. Jeg var selv under fertilitetsbehandling i to år for å få mine barn.

Jeg er livsglad og sosial! Elsker shopping, kafebesøk, reise, danse Zumba, og å ha gode “hjerte til hjerte”-samtaler med de jeg er glad i! Så elsker jeg å hjelpe kommende foreldre- fertilitetspasienter! Jeg klarer å løfte dem, få dem til å holde ut, gi dem verktøy til å håndtere parforholdet og ikke minst seg selv under prosessen.

I min verden er det nesten umulig å ikke bli gravid med all hjelp og alternativer som finnes i dag!

Jeg ble ferdigutdannet systemisk familieterapeut ved Diaokonhjemmet i Oslo i 2013. Jeg er godkjent som veileder for studenter ved dette studiet i dag. Jeg har tidligere jobbet som saksbehandler og familieterapeut i barnevernet i Ullensaker, og som familieterapeut i det private selskapet Familiehjelp A/S.

Jeg har jobbet i familier med utfordringer som vold, rus og psykiatri. Jeg har plassert ungdom på institusjoner og fosterhjem, og godkjent adoptivforeldre kommunalt. Jeg har alltid vært glad i å hjelpe familier, barn og ungdom.

Etter 2 år under fertilitetsbehandling for at jeg selv skulle bli gravid, ønsket jeg å hjelpe de som sitter i den situasjonen jeg selv hadde opplevd på kroppen! Vi var heldige og lyktes med å få tvillinger som i dag er 11år.

De siste 9 årene har jeg jobbet med par og enkelte som sliter med graviditet. Jeg har samarbeidet med norske klinikker og utenlandske klinikker. Jeg jobbet tre år som terapeut for Medicus fertilitetsklinikk i Trondheim. Jeg jobbet 3 år for en fertilitetsklinikk i Russland, som i dag heter O.L.G.A Fertility. Da jeg jobbet internasjonalt, skypet jeg med 6 par, 3 dager i uken fra hele verden. Min jobb var å hjelpe par og enslige, å bli emosjonelt og etisk klare til behandling, og sørge for at behandlingen skulle samsvare med deres eget verdigrunnlag.

Jeg har skrevet to barnebøker til barn av donasjon. Den ene heter “ Ole er laget av magisk rumpetroll” og den andre er skrevet på engelsk og heter “ Lilly from the other side of the rainbow”. Jeg har reist rundt i Europa og holdt foredrag for leger, helsesøstre, fertilitetsklinikker og gynekologer om hvordan det oppleves å være fertilitetspasient, og hva de trenger av omsorg og støtte.

Jeg har vært mye i Media, God morgen Norge, NRK nyhetene, TV2 Nyhetene, KK, Romerikes Blad, Foredre og barn. Jeg har vært med i debatt i bioteknologirådet og vært på Stortinget og fremmet ufrivillig barnløse sin sak. Vært skribent for mammanett.no og for Ønskebarn.

I dag driver jeg mitt eget firma som heter fertilitetshjelpen, og jeg samarbeider og jobber for også Norges største fertilitetsklinikk, Klinikk Hausken, hvor alle pasienter får tilbud om en samtale med meg som en del av behandlingen.
Både offentlige og private klinikker henviser til meg.
Jeg er medlem av NOFAB, og har kjennskap til alle klinikkene i Norge.

Jeg tar imot pasienter som er “prøvere”, og enda ikke kommet i behandling. De som er under behandling, og de som er i behandling med sæd og eggdonasjon.
Det jeg kan mye om, er alt det emosjonelle og etiske som man står i under behandling, både som par og enslig.
Jeg kan mye om alle alternativer til ønskebarnet i Norge og utlandet.

Du finner meg på www.fertilitetshjelpen.no.
På facebook : Tone Bråten fertilitetshjelpen og den lukkede gruppen Energiløft for fertilitetspasienter. Søk den gjerne opp, så godkjenner jeg!

Jeg tar imot klienter fra hele landet på skype, eller personlig møte i Oslo.